Bel me terug

naam:

telefoonnummer:

organisatie:

vraag:


Telefonie
Factuurkorting telefonie

Internet
Bedrijfsnetwerken
Aansluitmethoden
Projectmanagement
Doorlooptijden

Telecollectief staat voor:
 • Betrouwbare diensten
 • Hoge kwaliteitsnorm
 • Toekomst vast
 • Zeer scherpe tarieven
 • Gegarandeerde besparing
 • Persoonlijke service


Nu bedrijven steeds meer telefonie, data en internetverkeer in groeiende volumes afnemen, is een eenvoudige verbinding met het netwerk van een full service provider niet meer toereikend. Telecollectief adviseert haar opdrachtgevers daarom meerdere technieken, waarmee u altijd in uw behoefte aan breedband kunt voorzien.

Koper
Koper is de korte benaming voor het realiseren van toegang tot het netwerk op basis van de koperinfrastructuur.
Er zijn verbindingen mogelijk op ADSL2+ en op Extended Ethernet.

 • ADSL2+
  Bij ADSL2+ zijn asymmetrische snelheden mogelijk van 4 Mbps en 12 Mbps download snelheid en 1 Mbps upload.

 • Extended Ethernet
  Het is mogelijk om meerdere SDSL verbindingen samen te schakelen tot een zogeheten Extended Ethernet verbinding.
  Hierbij worden permanente breedbandige SDSL verbindingen samengevoegd door gebruik te maken van bij de klant te plaatsen modemapparatuur. Deze apparatuur kan tot 4 koperparen bundelen tussen de wijkcentrale en de klantlocatie. Door toepassing van SHDSL.bis technologie is op deze wijze een normale koperaansluiting omgezet in een betrouwbare breedbandige netwerkaansluiting tot een symmetrische bandbreedte van 20 Mbps.

Glasvezel (fiber)
Een netwerkaansluiting op basis van glasvezel vormt een directe verbinding tussen uw locatie en het glasvezelnetwerk van de provider. De glasvezelaansluitingen zijn gebaseerd op een ringstructuur waardoor hoge betrouwbaarheid ontstaat door redundantie in deze infrastructuur. Een glasvezelaansluiting voorziet in de mogelijkheid om o.a. een Zakelijke Internet dienst met zeer hoge transportcapaciteiten te benutten. Met glasvezel kunnen netwerkaansluitingen worden gerealiseerd vanaf 4 Mbps tot en met 1 Gbps.

Radio
Een netwerkaansluiting op basis van Radio vormt een directe draadloze verbinding tussen uw locatie(s) en het glasvezelnetwerk van de provider. Radio verbindingen kennen net als andere aansluitvarianten een zeer hoge beschikbaarheid, die vergelijkbaar is met de beschikbaarheid van glasvezel. Een verbinding op basis van Radio is uitermate geschikt om te dienen als netwerkaansluiting voor uw vestigingen waar glasvezel of DSL niet of beperkt beschikbaar is en tevens hoge capaciteiten vereist zijn. Met een Radio verbinding kunnen netwerkaansluitingen worden gerealiseerd vanaf 2 Mbps tot en met 800 Mbps. In het geval van Radio access, wordt bij uw vestiging een zogenaamde Outdoor- en Indoor Unit geplaatst. Dit is een onderdeel van de apparatuur op klantlocatie waarvan de provider eigenaar is. Om een radioverbinding te kunnen realiseren dient er “Line of Sight” (LoS) te worden uitgevoerd. Dit wordt per locatie bekeken door middel van een haalbaarheidsonderzoek.

Verhoogde beschikbaarheid (redundantie)
Optioneel is het mogelijk om één vestiging via twee verbindingen aan te sluiten op het netwerk van de provider. Een redundante aansluiting verloopt via een tweede, volledig gescheiden route. Door de twee routers op de vestiging onderling te koppelen (via het LAN op klantlocatie) wordt het mogelijk dat de tweede verbinding automatisch actief wordt als de primaire verbinding uitvalt. Redundante aansluitingen zijn zeer geschikt voor kritische bedrijfsomgevingen waarin meerdere diensten en/of diensten met hoge bandbreedte afgenomen worden en de verbinding cruciaal is voor uw dagelijkse bedrijfsvoering.
Met redundantie kan de gegarandeerde beschikbaarheid verhoogd worden tot 99,99%.

Infrastructuur via een derde partij
Indien één of meer van de vestigingen niet nabij het netwerk van de provider zijn gelegen, dan zal de provider deze afstand overbruggen door middel van een permanente verbinding die wordt ingehuurd bij een derde partij.
Deze verbinding, Infrastructuur Derden, vormt uiteraard een integraal onderdeel van de dienst die de provider levert en beheert. De provider is hiervoor te allen tijde eindverantwoordelijk. Informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Combinaties
Het kan voorkomen dat uw organisatie behoefte heeft aan een combinatie van breedbandige verbindingen om zo de betrouwbaarheid nog verder te verhogen. Uiteraard is dat mogelijk. Alle denkbare oplossingen zijn leverbaar.
Van koperen verbinding tot en met een dubbel uitgevoerde Radio of glasvezelaansluiting: uw bedrijfszekerheid is voor Telecollectief het belangrijkste. Uiteraard zijn wij graag bereidt om u hierin deskundig te adviseren over welke breedbandige verbindingstechniek het best past bij de aard en behoefte van uw organisatie.

Graag komen wij vrijblijvend met u in contact om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.